Türkiye'nin En Yüksek Dağında Hasta Kutarma
06 Ekim 2021

BİTLİS İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI
BİTLİS 112 ve UMKE EKİPLERİNİN TÜRKİYENİN EN YÜKSEK RAKIMLI KÖYÜNDE NEFES KESEN HASTA KURTARMA OPERASYONU🇹🇷

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yolları kapanan köyde mahsur kalan kalp hastası Mehmet Sait Çıplak, ekiplerin 8 saatlik çalışması sonucu hastaneye götürüldü.
Bitlis'in Aydınlar beldesine bağlı 2 bin 500 rakımı ile Türkiye'nin en yüksek rakımlı köyü olan Kışkıllı köyünde rahatsızlanan kalp hastası 80 yaşındaki Çıplak’ı kendi imkanları ile hastaneye götüremeyen yakınları, yetkililerden yardım istedi. İhbar üzerine harekete geçen 112 Acil Sağlık ekipleri, yolun kapalı olması nedeniyle Ulusal Medikal Kurtarma Ekibine (UMKE) haber verdi.
Güvenlik güçlerinin de eşlik ettiği zorlu hasta kurtarma operasyonunda, dondurucu hava ve olumsuz ulaşım koşullarına rağmen belli bir noktaya kadar araçlarıyla çıkabilen sağlık personelleri yaklaşık 2 saat boyunca karda yürüyerek hastaya ulaşıp ilk müdahalesini yaptı.

Paletli ambulans ile belde merkezine indirilen Kalp hastası Çıplak, ambulans ile Adilcevaz Devlet Hastanesine kaldırdı. Göğüs ağrısı, bilinç bulanıklığı ve yüksek tansiyonu bulunan Çıplak’ın, ilk müdahalesinin ardından Tatvan Devlet Hastanesine sevk edildi.

• 1.jpg
  • 2.jpg